Arizona; ‘the Grand Canyon State’

by Paul

Bij Page ligt de ‘Horseshoe Bend’. De Colorado maakt hier een enorme bocht, zoals een hoefijzer. Je wandelt naar de klif en staat dan 300 meter boven de Colorado River, dat ‘riviertje’ van de Grand Canyon ;).

Na Mount Shasta in Californië bezoeken we nu Sedona. Ook dit is een vortex gebied, waar we de energie weer eens goed op willen snuiven. Het wordt echter een ‘kantelpunt’ in onze reis. Veel staten zijn (al) aan het ‘re-openen’ en dat terwijl het aantal Corona cases blijft stijgen. Dat levert hier bijzondere taferelen op. Nou ja, bijzonder, zeg maar onveilig. Althans zo voelt het voor ons. Niks ‘social distancing’, sterker nog, wat een drukte! Het is zo druk dat we niet eens kunnen stoppen om er een foto van te maken! Gelukkig is het in het Red Rock State Park rustig en kunnen we nog een mooie wandeling maken. Toch doet ons dit besluiten onze ‘verscheper’ te contacten. We checken wanneer we terug kunnen naar Nederland… Eerder dan ons visum afloopt (dat is op 23 augustus).

Via de Navajo en Hopi Reservation rijden we Arizona uit richting New Mexico. Een mooie route. Hier wordt ook duidelijk dat de natives erg getroffen zijn door Covid. Nog steeds in lockdown. Heel beperkt winkels open (alleen voor noodzakelijke dingen als ‘food and gas’). En de ontwikkelingen in de hele USA worden er niet beter op. We zouden half augustus verschepen naar Nederland, dat hebben we weten te vervroegen naar 14 juli. Het is mooi geweest. Ook onze vliegtickets kunnen we eenvoudig omboeken.

Leave a Comment